LADA Limuzin

Egy LADA zsiguli limuzin építés hétköznapjai.

Bérlés előjegyzés:
06 20-406-7558 berles@zsigulimo.hu

Zsigulimó a facebook-on

Friss topikok

Powered by

2010.04.15. 11:21 zsigulimo

Zsigulimuzin 1. nap - Fellelt állapot

Címkék: zsiguli

Mikor megszületett a döntés a projektről, eszünkbe jutott egy korábban már felfedezett gyári állapotú Lada, amit Zuglóban találtunk még 2009-ben. Akkor egy régi Fiat 500-ast kerestünk a Pöttyös nyereményautónak: http://auto.indavideo.hu/video/Pottyos_Fiat_500-as_ Meglátogattuk a régi ismerőst, reménykedve abban, hogy még ott találjuk a kicsit lepukkant pajtában, mindenféle holmik között.

Szerencsénk volt, a tulajdonos fia épp most költözik, bár nagyon ragaszkodtak hozzá, hiszen 1983-ban került a család tulajdonába, újonnan vették a Merkúrtól. Na, ez is elég ritkaság manapság! :-)
Az édesapa halála után került a "pajtába", mert akkoriban már nem volt sikk Ladával járni. :-(
Az autót jobban átvizsgálva, feltűnt, hogy gyönyörű állapotban van, kivéve a négy sarkát, mert parkolni nem nagyon tudott az Öreg.
Az is szemet szúrt, hogy az autó külseje tökéletesen gyári, míg a belsejében mindenféle elektromos és egyéb kütyüt szerelt utólag: fordulatszámmérő, feszültségmérő, riasztó, napi számláló, magnó, videoton hangfalak, kazetta-tartó, időzítő, iránytű, stb (némelyikről nem tudtuk megállapítani, hogy micsoda).


A kocsihoz megkaptuk az eredeti elektromos bekötési rajzot is, amit a tulaj saját kezűleg rajzolt a kütyükhöz! :-) Az autóval kapott papírok között találtunk még egy régi újságcikket is, amelyben gyakorlati tanácsokat kaphattak a tulajdonosok arról, melyik típust, hogyan vezessék!

A motorról még érdemes említést tenni: érintetlen állapotú, viszont iszonyatosan poros volt. Meglátszik rajta a kevés kilométer és a gondoskodás! :-)



További képek >>



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsigulimo.blog.hu/api/trackback/id/tr671923068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása