LADA Limuzin

Egy LADA zsiguli limuzin építés hétköznapjai.

Bérlés előjegyzés:
06 20-406-7558 berles@zsigulimo.hu

Zsigulimó a facebook-on

Friss topikok

Powered by

2011.03.17. 23:29 zsigulimo

Emberek és emberek?? (a dakota kutyák fosztogatni járnak Indián rezervátumába)

EMBEREK!!!

Hungária körúton dugóban araszolunk a Lágymányosi híd felé, semmi különös, Zsigulimo elől, mögötte a Lincoln limuzin, majd T4-esemmel zárom a sort.
Nagy bambulásom közepette arra lettem figyelmes, hogy a Zsigulimo előtt álló autók egyikének kivágódik az ajtaja, kiszáll egy úr és a hátsó üléséről egy fehér nylon szatyor csomagot ad át Iminek, hosszúra nőtt Zsigulink sofőrjének.
Természetesen egyből ment brékón az érdeklődés, hogy mi történt?
Imi elmondta, nem kis megrökönyödésünkre, hogy az úriember Zsiguli alkatrészeket adott át Neki, a csomagban több hasznos dolog közt egy gyári dísztárcsa is lapult.

Na, már most ez nekem is sok(k).....

Jóindulatú Zsiguli-barát emberünk csak úgy járta a várost és remélte, hogy összeakad a Zsigulimónkkal? Vagy hirtelen ötlettől vezérelt gerilla-akció volt? Ja, épp volt nála egy-két Zsiguli alkatrész....
Ha így, ha úgy, nemes gesztus volt, KÖSZÖNJÜK!!!!
Jótevőnk visszaült autójába, nem tudván, mennyi értetlen embert hagyott - szó szerint - maga mögött.

Még egy darabig eljátszottam a gondolattal, hány Lincoln vagy Hummer limuzin ablakán adnak be, mondjuk "vezérműszíjat" az emberek?! :-)
emberek???
Januártól autóink egy telephelyen egyesültek, magyarán béreltünk egy hangárt állaguk megóvása érdekében. A hangárral egy telken van még 1-2 épület, többek közt egy transzformátorház. Valaha a terület egy gyár volt, és annak az áramellátásáról gondoskodott. Szóval nap mint nap ott járunk el az épület mellett, mikor is egyik alkalommal észrevettük, hogy a hátsó (soha nem használt) ajtaja nyitva van. Mikor közelebb értem, nagy megrökönyödésemre, látom, hogy kirabolták, de nem is egyszerűen!

Ahol a kapcsolószekrények, elosztók voltak (persze mind aluminium és réz), olyan szinten kipakolták, hogy még a vas padlót is felszedték. Ajtókat leszerelték, komplett szekrények eltüntek, megjegyzem, hogy az autókat tároló hangárunk mint egy 40-50 méterre van...

Visszamegyünk a kocsikhoz, hogy megnézzük, ott történt-e valami probléma, de Hála Istennek semmi! (ami nagy részben a riasztónak köszönhető)

Ismét vissza Derick kedvenc helyére, a tetthelyre! :-) Van ott emelet is, nézzük meg, ott mi a helyzet. Már a lépcsőházban meglepetés ért minket, de nem úgy ahogy gondolnátok! Zoli barátom kinézett a lépcsőház törött ablakán, majd egy feldühödött üvöltés formájában közölte, egyik elkövető éppen inall a kapu felé! Reflexből én is elkezdtem futni, de 5 méter után átadtam a stafétát Iminek, ez az Ő sportja, meg amúgy is fogynom kell még ehhez. :-)

Mivel a szemem még jó, meg a látásviszonyok is megfelelőek voltak (fényes nappal volt), mégis valami érthetetlen módon emberünk bőrszínét olyan sötétnek láttam. Ahogy kell, hajsza, rendőrség, helyszínelők....

Napbarnított emberünket igencsak megzavarhattuk, mert a kabátja, szerszámos táskája, de még kedvenc áttételes fogója is ott maradt (táskája első zsebében egy kés is volt).

Mikor kinyitottuk a trafóház másik felét, ahol maga a több tonnás transzformátor volt szobányi nagyságával, akkor ért az igazi meglepi, AZ IS ELTÜNT!!!!

Ezek a "megélhetési bűnözők" több napja ott szerelhettek, miközben mi ki-be jártunk mellettük, ők belülről cipőfűzővel magukra húzták az ajtót és "dolgoztak". Érdemes a trafó adattábláját elolvasni, egy bazi nagy teherautó kellett az elszállításához, ami egy dolog, de hány ember???

A mi egyik kapunkhoz már saját lakatot tettek fel, szóval otthon érezték magukat.

Összegzés!!!! Vendégeink több napig szerelgettek "nálunk", majd a több tonna vasat, aluminiumot és rezet egy kamion és egy át nem iratott furgon segítségével elszállították, hogy megélhetésüket biztosítsák.

Alaphangon 3-4 millió forint a kár (remélem gyógyszerre költik!).

Így a végére már nem jut eszembe semmi, csak Fecó vicce: "Kisebbségi gyerek első szava szüleihez: ANYU, ALU!" :-)

A T2 post már készen van, képek is rendben, csak a videóval nem boldogulok, valamiért mindenhonnan törölték! :-)

Következő indulatos post pénteken! Ne aggódjatok, hamarosan autókról is szó lesz....

További képek >>

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsigulimo.blog.hu/api/trackback/id/tr572748981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipi 2011.03.18. 12:24:36

vigyázz, egy ennyire rászistá posztért 22348798347598457658 év börtön jár mifelénk:D

Pipi 2011.03.18. 12:31:48

a késen meg miért nem csodálkozom?

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.03.18. 15:50:21

Arra kíváncsi lennék, hogy oldották meg. Egy több szobányi trafó nem olysmi, amit csak úgy zsebretesz az ember.

betcy911 2011.03.18. 17:55:35

A parlagfüvet kéne átvenni pénzért, nem a vasat. A "megélhetési bűnözők" könnyedén kigyomlálnának mindent... :D
süti beállítások módosítása