LADA Limuzin

Egy LADA zsiguli limuzin építés hétköznapjai.

Bérlés előjegyzés:
06 20-406-7558 berles@zsigulimo.hu

Zsigulimó a facebook-on

Friss topikok

Powered by

2011.03.23. 20:39 zsigulimo

T2

A SakálCar 1. sikeres adásán felbuzdulva, beindítottuk a 2. projektet, a T2-t.
Ez az átalakítás mondhatom mély nyomot hagyott az építőkben. Most nem az anyagi részére gondolok (ami nem volt), legalábbis az építők ebből nem láttak semmit, hanem a kaotikus tervezésről, a rossz szervezésről, a gány kivitelről. (Na, ebben az utóbbiban bőven volt részünk.)

Történt ugyanis, hogy a 2. autót már a korábban is említett, alig megbízható társam hozta, ami egy "céges autó". Az lett volna a lényeg, hogy az autó megfelelő ellenszolgáltatásért megépül a tv műsorban, ahogy ezt Karotta mondaná, két tévés majom közreműködésével.
Ez persze hatalmas reklámot jelentene az építtető cégnek, ha az ORTT engedélyezné a műsor közbeni céges logók, nevek elhangzását, megjelenítését.
Na már most a legtöbb csatornán, még a Híradóban is, kitakarják a tudósító riporter mögött lévő neon reklámot. Ez volt az egyik probléma....

A másik Winkler Robi volt, aki megmakacsolta magát, és nem volt hajlandó aszisztálni ehhez a guruló reklámhoz. Kivételesen egyetértettünk abban, hogy a végtermék látványterve kifejezetten "érdekes"!

Megszületett Winkivel a megállapodás, az autót elkészítjük, lefényezzük, logók, nevek és még 1 pár ízléstelenség nélkül, majd ezeket mi utólag pótóljuk, a film leforgatása után.

Aha, csak közben jöttek még apróbb érdekességek. A T2-es buszt, érthetetlen okokból, a kárpitosunktól vásárolta meg a cég, aki rögtön az elején visszakérte a teljes kárpitozott belsőt, mondván nekünk az úgysem kell (akkor tényleg úgy gondoltam, hogyha fizetnének sem tenném be ezt a békazöld kuplerájt a buszba, de ez a végére megváltozott).

Fontos szempont volt, hogy a teteje nyitható legyen, nagy zene, bár, monitorok, stb. legyen benne. A zenével kapcsolatban, szerintem egész jót találtunk ki, legalábbis látványosat. Mi Vezúvnak hívtuk, 4 mélynyomót beépítettünk egy hifi installba, amelyet a társaság, mintegy saját örömére, arcképének lenyomatával díszítettünk.
Fogj egy arcot, nyomd bele a félig megkötött gipszbe, száradás után kend be leválasztógéllel, majd jöhet rá a műgyanta némi szövettel.
Tehát ötletben nem volt hiány, csak a szájíz volt rossz.

Elkészült a fényezés, ami Karotta szerint meggyes-vaníliás cukorkára emlékeztet. Bekerültek a kiegészítők, minden rendben, egy pár apróságtól eltekintve.
A támogatótól kapott felni és gumi igaz, hogy nagyon jól nézett ki, de olyan szinten beleért a kasztniba, hogy megállás után tömény gumiszag csapta meg a közelben lévők orrát.
Az alsó kirakatüveg vastagsága egy picit el lett méretezve (súlyával együtt), helyére kerülvén szó szerint megbillent a busz.
A tetőmonitorok fele már akkor sem működött, amikor megkaptuk, a busz motorja egy ruppót nem ért, a váltóval együtt, a kárpitról nem beszélnék (a régi tulaj kreálta).

A végére elkészült egy rendkívül látványos valami, iszonyú műszaki állapottal, amit a TotalCaros fiúk, rendkívül választékosan, értékeltek is. :-)

További képek >>

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsigulimo.blog.hu/api/trackback/id/tr442766169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipi 2011.03.24. 00:39:47

azért az east-block volt az igazi, ott tényleg kurvajó autókat alkottatok:)

betcy911 2011.03.24. 09:00:21

Így hosszú távon (ismerve szinte minden munkátokat) rájöttem, hogy túlnyomó részt nem a személyautó méretekben szerettek építeni. Persze van kivétel. Nem sok anyagot láttam az Ikarus installról, és abban a vonalban érzek még lehetőségeket bőven. Nyitott téma maradt még az Ifa (bár a Zil-nél szóban volt), és persze egy jó kis UAZ, Niva duó is szóba jöhetne. Egyáltalán valaha is készült a történelemben Kamaz installáció?

KAWAszaki 2011.03.24. 11:41:06

Ha már ötletelésnél tartunk, eszembe jutott egy remek "alany":
- ROBUR busz

Kellően retró, biztos kellően rohad is... Hogy mire lehetne a végén használni, az kérdéses, de ez amúgy sem szempont :)

Pipi 2011.03.24. 20:47:59

az ötlet jó:D
www.hasznaltauto.hu/autobusz/robur/robur_lo_3001-4565247 javaslom alapnak, felújítva, rendszámosan.

betcy911 2011.03.25. 10:44:12

@Pipi: Hát nemtom. A linkelt alany spec olyan jó állapotban van, hogy én már hozzá nem nyúlnék. Úgy jó ahogy van. 3 misiért donornak meg drága. De az ötlet jó! :)

KAWAszaki 2011.03.25. 11:09:53

@betcy911: Igen, az túl szép... olyan donor kéne, amit nem sajnál az ember.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.03.25. 15:49:19

Hülye kérdés, de mi a címe annak a számnak, ami korábban szólt az Eastbolck.hu-n?

Pipi 2011.03.26. 23:53:43

hallod, te kurvára ráérsz:D
amúgy kispókja nincs valakinek elfekvőben? Papírok nélkül, szar kasztnival is érdekelne, csak olcsó legyen:)

betcy911 2011.03.28. 11:08:35

Vagy ez:
www.hasznaltauto.hu/haszonjarmu/mezogazdasagi_gep/mtz/mtz_50-4612322

bár itt kihívás a felni meg a motor, de asszem ütne egy traktor tuning :)

Pipi 2011.03.28. 12:36:28

a motor nem para, azt sztem lehet húzni az egekbe, a felni bajosabb:) De majd valamelyik nigga rapper szponzora megoldja, ők jók 3453 collos kerekekben.
Am meg szerintem keresd meg a gyógyszeredet, mert neked is elgurult, olyan leszel mint indián:D:D:D
süti beállítások módosítása