LADA Limuzin

Egy LADA zsiguli limuzin építés hétköznapjai.

Bérlés előjegyzés:
06 20-406-7558 berles@zsigulimo.hu

Zsigulimó a facebook-on

Friss topikok

Powered by

2010.09.07. 13:42 zsigulimo

Zsigulimuzin 89.nap

Címkék: lada tuning zsiguli lakatos zil limuzin limo

Mivel a blog – érthető okokból - előfordul, hogy késik 1-2 napot, így még egy napig húzom az időt a buli képeinek bemutatásával.

Addig is pár kép az előkészületekről, ami szintén nem kis energiát emésztett fel.
Bátran mondhatom a visszajelzések alapján, megérte!
Szóval először is le kellett juttatni az autókat, többek között a Zil-t is.
Erre a feladatra is Imi, a Limuzin sofőrünk bizonyult a legalkalmasabbnak.
A Zil még mindig hatalmas feltűnést kelt az utakon és – gondolom – a jövőben is fog.
Ezzel kapcsolatos (átépítés) ötleteket ismét várjuk Tőletek.
Indul az ötletbörze!!!
Nem hosszabbítunk :), nem teszünk bele másik motort, futóművet, stb.
Elsősorban a fülke belseje és a felépítmény kerül „kés” alá.

Felhasználási terület a csoportos szórakoztatás a platón.
Nem parádés kocsit szeretnénk, inkább klub-szerű bulizás, igényes, ötletes, egyedi dolgokkal, bárhol. És ez a lényeg: BÁRHOL!
Mozgó házibuli (BULIZIL).


Tudom, hogy Ti, az orosz fun-ok, rút kiskacsaként kezelitek a Lincoln Limot, de meglátjátok, megszépül, átalakul és még talán a dudája is orosz himnuszt játszik majd, ha van rá igény :).

Félretéve a viccet, Attila a lakatosunk, kezelésbe vette a gépet, rárajzolta a Burda szabásmintát és belevág a dolgok sűrűjébe.


Tehát holnap láthatjátok a bulin készült képeket.
A történtekről csak annyit, utólag sokan jelezték, hogy ők is eljöttek volna, de mi ezt úgy találtuk ki, hogy a készítők és a hozzátartozóikon kívül azokat vendégeljük meg, akik figyelemmel kísérik munkáinkat, ötleteket adnak, kritizálnak, lelkesednek, bosszankodnak az építőkkel. Egyszóval azokat, akik a hétköznapjaikat velünk élik meg. És igen, a sikerre való tekintettel, bennünk is felmerült a következő buli lehetősége.
De egy jó Zsigulimo-s naptáron is gondolkodunk!

További képek >>

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsigulimo.blog.hu/api/trackback/id/tr592277591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

red87 2010.09.07. 16:59:12

szegény kis Pökedli-orr ott külön az úton, olyan szánnivaló:D

én jelezném, hogy azért kevésbé vagyok orosz-fan, inkább a japán és a talján dolgokért vagyok oda.

ZiL-re meg fel kéne tenni egy lokátoros verzió dobozát. brutális aibrushsal megtámogatni, és esetleg kihúzhatós előtető, ami alatt megnövekedne a bulitér. vagy csak simán telepakolni undorítóan komoly kihangosítással, és dj-pulttal:D

Robis 2010.09.07. 17:04:21

Egy naptárra biztosan vevő leszek. A Zil bulimobil legyen.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2010.09.07. 19:18:16

Naptár nekem is tetszik, vagy akár kicsiben megcsinálni a Zsigulimot!

betcy911 2010.09.07. 21:25:02

Mielőtt leírnám 5letáradatomat egy kisebb kérdés foglalkoztat: Miért kell egy ilyen buzi hosszú limuzinnak hátsókerékhajtás? A lada egy dolog. Az szent és hátul hajt. De egy sorozatgyártású Lincolnnál miért nem csináltak elsőkerékhjtást? csak mert a képek láttán a nagy böszme kardánalagút nagymértékben elba***a a belteret.

A bulizilre több koncepcióm is van:

- Plexidoboz

A plexidoboz egy belső vázra szerelt teljesen átlátszó felszerkezetet eredményezne. Azért gondoltam erre, mert ha valamit el kell helyezni és a "cuccokat" valahova be kell pakolni akkor az egy zárt dobozban a legjobb, és itt jön a képbe a plexi. Így 100%, hogy nem lesz sárga. Szerintem túl átlagos lenne egy sárga doboz egy sárga autón.
A funkciókat nem gondoltam át, de feltétlen megemlíteném az anyagok szűk skáláját, azaz a beltér bútorainak nagyrésze is átteccő kellene lennie, és itt már az ülő alkalmatosságok és a tárolóterek nagy része letudva, kell még hűtő (alap), gondolom kijelzők, monitorok, hangszórók stb, amiknek az anyaga fix, de sok festéket elbírnak. Megemlíteném még a dzsakuzzi ötletét is, mely egy plexikocka belselyében szintén átteccő megjelenéssel vonzaná a tekinteteket ha abban szép lányok foglalnak helyet! :)

- Vizicsúszda

Mikor ugyan ezt ítam az utánfutó résznél igazából nem gondoltam át a dolgot, de itt már van hely dögivel.
Elsősorban nem a zil határain, hanem azon túl gondolkodtam, mivel mozgás közben amúgy sem lehetne használni, álló helyzetben meg tök mindegy, hogy mekkora. Így egy 2 fős személyzet 5-10 perc alatt összedobhatná azt előre összehajtogatott rendszert, amit menet közbeni használatra a kocsi határain belül helyeznénk el. vizuális szempontból nem vagyok oda a srandokon lévő csúszdákért, mert karbantartás híján gyorsan tönkremegy a felületük és kisebesíti a bőrt. De! Ha egy kisebb keresztmetszetű, nagyobb dőlésű csúszda lenne, ha belevesszük a zil amúgy sem alacsony felépítményét akár 40-50 méteres csúszási távolság is összehozható, ha a kabin tetejéről indulna a szórakozni vágyó partyarc, mely lehetne egy szépen kidolgozott rozsdamentes acél vázon is, olyan magasságból míg leér a csúszással simán megtenne 40-50 métert... Így ez lenne a világ első mozgó vizicsúszdája. Érkezéshez ajánlanám a tecsóban kapható medencét, mely olcsó és kellően nagy is. vízforgatás így a medencén át megoldott, itt közbeszól a technika, hogy a saját motorja hajtja-e a szivattyút vagy egy villanymoci (konnektor kell ebben az esetben). Kellene továbbá mozgóképfelvétel meg csúszás közbeni fényképező, valamint a szokásos képernyős megjelenítéses visszanézés. Messziről úgy nézne ki mint egy bazinagy sárga polip! A csúszda szigorúan sárga! Elképzelem mikor egy tuningshow-n a fél csarnokot elfoglalja a Zil... :D

Kb ezt a két dolgot tartottam eléggé őrültnek és még éppen megvalósíthatónak. Nagyot ütne mindkét koncepció.
Na joccakát!

Gyulimali 2010.09.07. 21:43:12

A ZILre nekem is a rádiós, vagy a műhelykocsi felépítmény ugrott be először.
Bár, jobban belegondolva, valami acél sátor lenne ütős, amit ponton formájúra lehetne "összehajtogatni" :-D

Pipi 2010.09.07. 21:49:39

A Zil lehetne a Zsigulimo nagybátyja, a belső követhetné színekben, stílusban a limot. Ha mára limo utánfutót húz, ez után rakhatnátok egy pótkocsit. Tudom, beteg vagyok:) De az nagyot ütne. Platón a DJ pult, pótoson a bulizó tömeg, ha esetleg átjárható a kettő, akkor egy bárpult is:) Króm korlát:)

Pipi 2010.09.07. 21:50:50

Mondjuk a csúszda az komoly ötlet:)

betcy911 2010.09.08. 13:47:22

@red87: Vagy emeletes és csuklós egyszerre.... :D

red87 2010.09.08. 14:44:27

úristen :D:D:D elképzeltem :D

a tetejére meg helikopter-leszállópályát:D

betcy911 2010.09.08. 23:47:54

@red87: vagy egy komplett sportcentrumot... :D

Pipi 2010.09.08. 23:52:10

tartálykocsit utánakötni tele sörrel:D SZegény Indián már megbánta, hogy szóba állt velünk:D

betcy911 2010.09.09. 15:24:44

@Pipi: Vagy lehetne az első mozgó sörgyár is! East Block világos :) Indian design félbarna :)

Pipi 2010.09.09. 17:25:45

Látom, mind olyan hülyék vagytok mint én:)
Annyit azért mindenképp fenntartanék, hogy a Limó nagy testvére kellene, hogy legyen...

betcy911 2010.09.13. 18:39:56

Épp most néztem végig az összes blog bejegyzést (pörgetve) és az első nulladik napi leírásban említve van egy Ikarusz. Én erről nem is hallottam.... Annó volt a Tuning & Stereo magazinnak rajzversenye, melyre én is neveztem 18 évesen, és bekerült a kép a következő haviba. Az a helyzet, hogy egy szana szét tuningolt sárga színű Ikarusz 260-ast rajzoltam millió colos felnikkel meg egy bazinagy szárnnyal... :D El tudnék képzelni egy 30-35 férőhelyes versenyülésekkel zsúfolt partybuszt is, telenyomva hangcuccal és airbrush alkotásokkal. Persze 40-45 colos kerekek, peres gumik, és vagy 2000 lovas motor... :D (ilyenkor mondják, hogy álmodik a nyomor...)

Indián1 2010.09.13. 18:48:35

@betcy911: Megint nem jársz messze a valoságtól...:-))

betcy911 2010.09.13. 20:28:41

@Indián1: pedig régebben volt a használtautó pont hu-n egy csuklós ikarusz, igaz városi váltóval 600 ezerért... de valaki megvette... :(
süti beállítások módosítása