LADA Limuzin

Egy LADA zsiguli limuzin építés hétköznapjai.

Bérlés előjegyzés:
06 20-406-7558 berles@zsigulimo.hu

Zsigulimó a facebook-on

Friss topikok

Powered by

2010.06.04. 10:49 zsigulimo

Zsigulimuzin 35. nap - Kipufogó

Címkék: tuning zsiguli limuzin csecs kipufugo

Hosszasan vitatkoztunk Indiánnal arról, mi Csecs titka, ha valakinek beindulna a fantáziája és azt hinné, hogy Kovi Blogjára kalandozott, az téved. Az úriember, aki három nap alatt meghódította az Indavideo-t - a számunkra szinte nélkülözhetetlen szakmai vélemény nyilvánításával - a Csecs becenévre hallgat. Gondolom a gúnynév úgy születhetett, hogy a mérhetetlen tudást, főhősünk az anyatejjel szívta magába. Szerintem Mr. Csecs szárnyalása még nem ér véget, hiszen mi is kell a magyarnak? "Dicsak, buksi!"
Persze mai blogunk nem a Kiszel Tünde effektusról szól, hanem torkát köszörülő hófehérkénkről. Aki nem ismeri Tülkös Robit, a Dinamit Dob frontemberét, az valószínűleg sosem rakott még sportkipufogót autóra. Nélküle ugyanis nem hagyhatja el korompamacs egyik tuning verda kipufogóját sem. Ahogy végignézek a Dinamit flotta Amerikai zászlóvivőjén, eszembe jut a hidegháború, és a két autó között régóta kikristályosodott nézetkülönbségből adódó gyártási differencia.
Kis köbcentis, tágas, kucsma viselethez magasított, pilincka kipufogós tajgaraider, és a lapos, mogorván dörmögő, ültetett, fóliázott benzintemető. Persze a mogorván dörmögő mivoltát nem a nagyvízen túlról hozta magával a Chevy camaro, hanem egy szorgos budapesti műhely hozzáértő kezei hangolták ilyenné. Robi valószínűleg azon gondolkodik, hogy milyen pazarlás ez a kardántengely, hiszen pont annyi csövet használtak el hozzá, amiből elkészül pillanatokon belül zsigánk végbele. Tisztán látszik, hogy az anyagszükségleten kívül, semmilyen bonyodalmat nem okozhat a páciens, hiszen falon kiállított rozsdamentes polír csőgombolyag gyártása lényegesen nagyobb feladat lehetett a szakiknak.
A csillogás és a pompa persze megint elragadja operatőrünket, és Dani már lyukról-lyukra haladva örökíti meg az utolsó ütem rozsdamentes króm szócsöveit.
Hogy mi a közös a képen látható két jóképű honfitársunkban? Természetesen nem a fizimiskájuk, hanem a végtelen laza elegancia, amint végignézik, hogy az ember a lámpaláztól hebegve habogva csinál magából teljesen hülyét pl. Dani kamerája előtt, vagy amikor kikászálódik a frissen bambáratört szalonautójából, és a keselyűtranszport feliratos pólóban feszítő Tomi a 12 tonnás csörlő acélkábelét pörgetve siet segítségünkre, és csak annyit kérdez "segíthetek?". Életed egyik legrosszabb pillanatát éled meg, de ők csak előveszik kis műanyag szerszámukat, Dani a kamerát, Tomi a csörlő távirányítóját, megnyomnak 1, azaz 1 gombot, ekkor az életed szinte lepereg előtted, és amikor azt hiszed nem lehet rosszabb, annyit mondanak 8dollár lesz. És ők ebből élnek.
Közben elkészült a kipufogócsövünk, ezért ideje gyorsan feldobni a vasra, mert a műhely előtt elszabadult My Little Pony komoly taktikai csapást mér operatőrünk sminkjére. Néhány óra önfeledt beszélgetés és tespedés után, elfáradva a látványtól, miszerint a helyiségben vannak, akik dolgoznak, gyorsan megnyomatjuk Danival és Tomival azokat a bizonyos gombokat. Eközben magunkba fordulva megállapítjuk, hogy mi sem vagyunk különbek mint ők, reménykedünk, hogy holnap már a mi kezünk munkája is ékesíti majd az ország első Zsiguli limuzinját.

További képek >>

Végezetül egy kis video, hogy készült a Zsigulimo kipufogója:

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsigulimo.blog.hu/api/trackback/id/tr362055640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vadista Szandál 2010.06.05. 00:39:19

Jól látom, a végdobon kívül saválló csövek?:)

flasy2101 2010.06.07. 11:49:59

Csillagos 5ös a vas! Egyetlen dolgot hiányolok... Tetőablak...

Indián1 2010.06.07. 19:01:52

@flasy2101: Próbálkoztunk a tetőablak gondolatával, de vagy alul állt volna ki a mennyezetből, vagy ha felül lóg ki, akkor eszébe juttattuk volna a művelt zenerajongóknak a Sárga tengeralattjáró című számot.

Indián1 2010.06.07. 19:03:14

@Vadista Szandál: Igen, utólag már elképzelhető lett volna rá egy rozsdamentes rendszer, de már az elején megvettem a kipufogó alkatrészeket, így ezekkel raktuk össze. Kérdésedre válaszolva, nem saválló.
süti beállítások módosítása